Mikä meni pieleen?

Sekalaiset

Ruoka polttaa kuin lohikäärmeen henkäys:
a) Tarjoa kyytipojaksi jogurttijuomaa, jonka seassa voi olla viilentävää kurkkua, tai kypsää, makeaa mangoa. Ja tietenkin leipää ja riisiä riittävästi.
b) Tee hyvin maustettu perusruoka, jota lapsetkin voivat syödä. Tulisemman ystävät lisäävät itse öljy-chili-maustesekoituksen, currytahnan tai pippurikastikkeen omiin annoksiinsa.

Ruokaan lipsahti liikaa suolaa:
a) Sekoita runsaasti tuoretta kirvelisilppua tai kuivattua kirveliä ylisuolaiseen keittoon tai kastikkeeseen. Kirveli ei poista suolaa, mutta vaimentaa suolaisuuden tuntua.
b) Tarjoa liian suolaisen laatikkoruoan kanssa makua pehmentävää kermaviili-, jogurtti- tai ranskankermakastiketta. Huolehdi, ettei muissa lisäkkeisää tai salaatissa ole suolaa.

Laatikkoruoassa lilluu liemi:
a) Valuta ylimääräistä lientä pois vuoan kulmasta, niin että muut ainekset eivät valu liemen mukana.
b) Kauho nestettä isolla lusikalla pois. Myös iso keittiöpipetti on kätevä ja turvallinen apuväline kuuman liemen poistamiseen.

Maitoruoassa on pohjaan palaneen makua:
a) Tähän ei löydy lääkettä! Aloita alusta, käytää hyvää, paksupohjaista kattilaa, miedompaa lämpöä ja ole valpas keitoksen sekoittamisessa. Rasvaton maito palaa herkimmin pohjaan.
b) Keitä puuro, velli tai kastike vesipohjaan. Lisää vesitilkkaan sekoitettu maitojauhe kypsän ruoan joukkoon. Kiehauta, mutta älä keitä.

Reseptihakuun