Kastike: Mikä meni pieleen?: Keittotaito - ruoanvalmistuksen nettiopas

Mikä meni pieleen?

Kastike

Alkuruoan kanssa:
Mauton, väritön, harmaa: tilanne voidaan pelastaa lisäämällä:

  1. yrttejä ja mausteita
  2. liha-, kala- tai kasvislientä.
  3. alkoholia
  4. pullotettuja maustesekoituksia,

Liian rasvainen:
jos rasva erottuu kastikkeen pintaan, imeytä se tuoreeseen leipään.

Kokkareinen:
vatkaa kastiketta voimakkaasti pallovatkaimella tai kaada kastike monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes kastike on tasaista.

Liian vaalea:
sekoita kastikkeeseen hieman pikakahvijauhetta. Tai soijakastiketta, mikäli kastikkeesta ei tällöin tule liian suolaista. Sekoita kastikkeeseen hieman ruohosokerimelassia, jollet käytä soijaa etkä kahvia.

Dieettikastike:
vatkaa jauhot suoraan nesteeseen. Jos neste on kuuma, sekoita jauhot ensin kylmään vesitilkkaan.

Liian ohutta:
sekoita jauhoja vesitilkkaan ja sitten nauhana kastikkeeseen, kunnes sakeus on sopiva. Voit myös saostaa kastikkeen kiehauttamalla sitä kokoon, jolloin liika neste haihtuu ja maku voimistuu. Jos haluat lisää sakeutta että paksuutta, voit lisätä tilkkasen kermaa ja siihen sekoitetun keltuaisen, perunahiutaleita, juustoraastetta tai sulatejuustokuutioita.

Vehnäjauhot vähissä:
ruskeat kastikkeet voi hätätilassa suurustaa ruisjauhoilla, mutta kypsentämisaikaa täytyy myös lisätä 20 - 30 minuuttiin. Suurustamiseen sopivat myös hiivaleipäjauhot ja sämpyläjauhot. Ne antavat tietysti oman makunsa kastikkeeseen. Hienompiin, myös valkokastikkeisiin, voit käyttää arrowjuuri- tai maissijauhoja. Perunajauhotkin käyvät hätätilanteessa. Perunajauhokastiketta ei sitten saa keittää. Myös kiehauttaminen ilman kantta saostaa kastiketta.

Reseptihakuun